OmišOmiš je gradić u srcu Dalmacije i nalazi se na ušću rijeke Cetine 21 kilometar jugoistočno od najvećeg dalmatinskog grada Splita s kojim je jako dobro prometno povezan (autobusna linija svakih 20 minuta). Povijest ovog malog gradića je duga i jako zanimljiva. Na tako malom lokalitetu možete razgledati mnoštvo kulturno- povijesne znamenitosti . (Crkve koje datiraju od X. do XVIII. stoljeća, mnoštvo spomenika, tvrđava, muzeja i dr.).
Danas je Omiš i njegova okolica okrenuta razvoju turizma i zahvaljujući prirodi koja ga okružuje, daje mu značajno mjesto u hrvatskom turizmu. Na tom području od 30 kilometara (Jesenice, Dugi Rat, Duće, Grad Omiš, Stanići, Čelina Zavode, Lokva Rogoznica, Mimice, Medići, Marušići, Pisak) koliko je duga omiška rivijera nalaze se sve vrste plaža koje postoje.
Svi oni koji žele pobjeći od gradske buke na ovom području mogu pronaći mir u prirodi i malim ribarskim mjestima na rivijeri. A oni koji žele aktivan odmor na pravom su mjestu (rafting na rijeci Cetini, slobodno penjanje, paragliding, ronjenje, jedrenje, odbojka na pijesku, tenis i dr.). Ukratko, možete uživati u svim sportovima na zemlji, na vodi i u zraku.